Stadsdeelcommissies Amsterdam blijven vrij van vrije burgers

Laatste verbetering 8 februari 2022

Parrol stadsdeelcommissiesDe voorpagina van 7 februari meldt het failliet van dit deel van het nieuwe bestuurlijk stelsel. Hier het artikel, een kandidaat vat het goed samen:

Van Wijk met zijn Bewoners Amsterdam is de enige lokale groepering van de ruim zeventig van vier jaar geleden die een tweede poging waagt. Hij weet zich vergezeld door zeven andere lijsten in alle stadsdelen. “Het verschil is veelzeggend,” zegt hij. “Het enthousiasme van vier jaar geleden is volledig verdwenen. Dat is verschrikkelijk als je je bedenkt dat de stadsdeelcommissies in het leven zijn geroepen om de betrokkenheid van de burger bij het bestuur te vergroten. Het tegendeel is het geval. Het is gemeenteraadje spelen door mensen die iets willen in de politiek.”

Hier de pagina over de vorige verkiezingen en mijn poging tot deelname (daarvoor maakte ik ibop.nl.