Tegenstanders van windmolens: slachtoffers van klimaat’beleid’

Laatste verbetering 18 september 2019

Bewoners en ondernemers verzetten zich al jaren tegen een grootschalig windmolenpark in de Drentse Monden, 45 giganten met een piekhoogte van bijna 200 meter.
De windenergie-sector en bestuurlijk Nederland/Drenthe zijn in deze affaire onfatsoenlijk.
Het met list, bedrog en onrecht doordrukken van dit windpark lokte de dreigementen uit tegen de 34 organisaties die betrokken zijn bij de aanleg, zomer ‘18. 


Platform Storm werd geleid door Jan Nieboer. Hij en Jan H. werden op 19 juni gearresteerd omdat ze verdacht werden van betrokkenheid bij de dreigbrieven en het plaatsen van asbest. Nieboer werd na 6 weken vrijgelaten, H’s voorarrest is met 60 dagen verlengd.

Nog een geval, van platformstorm.nl

Dan ga je met 15 man sterk ’s ochtends vroeg een 65-jarige vrouw van haar bed lichten. Met een papiertje van de officier van justitie dat dat allemaal in orde is. Want voorheen werd er nog bij hun bedrijf vergaderd door Tegenwind Veenkoloniën. Dat dit alweer enkele jaren geleden is en dat mevrouw inmiddels al twee jaar in Emmen woont is blijkbaar niet ter zake doende. Ook al is ze nog in de rouw; de politie vindt dat na 6 weken ze genoeg compassie heeft getoond en gaat over tot een huiszoeking met groot vertoon.

De mentaliteit van bestuurlijk Nederland is het probleem: uit balans, gesloten, onpraktisch.

Ik ontvang de nieuwsbrief al vele jaren. De groep is vastbesloten maar fatsoenlijk en er is geen sprake van donquichotterie.
Hun inzet blijkt uit 30.000 uur arbeid bestuursleden, 150 nieuwsbrieven, 310 vergaderingen, 5000 tweets, 22.000 e-mails in mailbox voorzitter, duizenden pagina’s zienswijzen, € 2.000.000, investering aan reizen, materiaal, uren en rechtsbijstand.

Dit is de verklaring van Henk Bulder, een paar citaten

Laat ik beginnen te zeggen dat ik gaandeweg het project alle vertrouwen in politie, justitie, overheid, politici en het rechtssysteem in Nederland ben kwijtgeraakt. Mijn vrouw en ik zijn ook een van de eerste klimaatvluchtelingen in Nederland.
[]
Het verbaast me dan ook niet dat er in het leger van kansloze burgers in de veenkoloniën mensen zijn die radicaliseren wanneer hun leefomgeving wordt aangetast of wanneer er niet serieus naar hen wordt geluisterd. Oost Groningen en Oost Drenthe zijn sowieso al het afvalputje van Nederland. Er is wat dat betreft ook geen verschil tussen aardbevingsslachtoffers en klimaatslachtoffers.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *